Leren Portemonnee

Je wist vast wel dat er verschillende soorten leer bestaan. Maar wist je ook dat ‘echte leer’ of ‘genuine leather’ eigenlijk betekent dat een product niet van leer is. Of nou ja, een beetje van leer. Snap je het nog? We leggen je hieronder precies uit hoe het zit.

Soort leer en hoeveel leer

Er zijn twee dingen belangrijk als het om leer gaat. Ten eerste het soort leer en ten tweede hoeveel leer er in een product verwerkt is. We beginnen met je meer te vertellen over de hoeveelheid leer.

Hoeveelheid leer

Je denkt misschien dat als er op een portemonnee staat dat hij van leer is, dat hij ook echt helemaal van leer is. Dit is niet het geval. Want als een product voor ⅓ deel (of meer) uit leer bestaat, dan mag het leer heten. Maar dit betekent dus dat jouw portemonnee in dit geval voor ⅔ bestaat uit andere producten dan leer. Vaak is dat een laag plastic. Er wordt gebruik gemaakt van de onderste laag van het leer, splitleer. Het plastic laagje dat erover heen gaat lijkt erg op leer, maar dat is het niet. En dit is natuurlijk niet waarvoor je betaalt. Het kan ook zijn dat je portemonnee bestaat uit een mix van verschillende soorten stoffen. Alles wordt door elkaar gemengd en gemaald. Als in dit mengels ⅓ van de stoffen leer is, mag het echt leer heten. Maar ook dit is natuurlijk iets heel anders dan een leren portemonnee. Waarschijnlijk onnodig om te zeggen, maar onze PlusWallet bestaat natuurlijk wel voor bijna 100% uit leer, afgezien van stoffen vakken voor je briefgeld en de drukknoop.

Soort leer

Zoals je weet is leer gemaakt van huiden van dieren, meestal van koeienhuid. De huid bestaat uit verschillende lagen. En deze verschillende lagen huid zorgen voor verschillende soorten leer. Hoe dieper in de huid de leerlaag zit, hoe minder goed van kwaliteit het is. En eigenlijk ook hoe minder mooi. De lagen dieper in de huid zijn namelijk gladder dan de bovenste laag. Je ziet in de onderste laag geen tekeningen van de huid, de nerven. Terwijl dit is wat veel mensen mooi vinden aan leer. In de bovenste laag van de huid zie je de nerven in de huid lopen. Je ziet huidplooien, littekens en

Je kunt leer grofweg opdelen in 4 verschillende soorten: Splitleer, corrected-grain leer, top-grain leer en full-grain leer. Deze indeling zegt iets over de kwaliteit van het leer en of het leer bewerkt is. Grain betekent nerf in het Engels. Dus de indeling zegt iets over of je de nerf in het leer ziet en hoeveel je ervan ziet.

Splitleer is de slechtste kwaliteit leer. Zoals hierboven ook beschreven is splitleer de onderste laag in de huid. Dit is eigenlijk niet echt leer. Je ziet hierin niet de werking van de huid (de nerven).

Als laatste is nog de dikte van het leer belangrijk. Dit geeft de kwaliteit aan, maar het is ook belangrijk om te bedenken waarvoor het leer gebruikt wordt. Hoe dunner het leer, hoe soepeler het is. Het is natuurlijk wel fijn als het leer van je portemonnee soepel genoeg is om je portemonnee makkelijk open en dicht te doen. Ook moet het leer een beetje meegeven als je je portemonnee in je achterzak hebt. Terwijl het leer voor een riem weer wel wat dikker mag zijn. Het leer van een portemonnee zou tussen de 1,2 mm en 2 mm moeten zijn. Met deze dikte is het stevig genoeg om lang mee te gaan, maar ook soepel zodat je portemonnee gebruiksvriendelijk is

 

De PlusWallet wordt gemaakt door de specialisten in portemonnees. Middels strenge functionaliteits- en kwaliteitseisen worden betaalbare compacte portemonnees gemaakt die jarenlang meegaan. 100% kwaliteit en handgemaakt. Kies voor functioneel en kwaliteit.

Meer informatie

Contact